Πού μπορείτε να κάνετε εγγραφή για το μεταφορικό ισοδύναμο

Αποτέλεσμα εικόνας για καραβια στον πειραια

Ποιοι δικαιούνται σε πρώτη φάση να ενταχθούν

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, Τρίτη 10 Ιουλίου, η πλατφόρμα του υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένου οι δικαιούχοι να κάνουν αιτήσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Στην πρώτη – και πιλοτική- φάση εφαρμογής του μέτρου, δικαίωμα ένταξης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο έχουν οι κάτοικοι των 49 νησιών που έχουν ενταχθεί στο μέτρο.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα www.metaforikoisodynamo.gr ώστε να αποκτήσουν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη που θα χρησιμοποιούν στα πρακτορεία έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδυνάμου περιέχει πληροφορίες για τη διαδικασία εγγραφής.

Ο χρήστης της πλατφόρμας, για μια και μόνο φορά, θα χρειαστεί να ακολουθήσει 3 βήματα:

1. κάνει εγγραφή με τους κωδικούς TAXIS

2. συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία και δίνει έναν τραπεζικό λογαριασμό (iban) στον οποίο θα του πιστώνονται τα χρήματα που δικαιούται από την εφαρμογή του μέτρου

Στη συνέχεια:

3. Άμεσα εκδίδεται ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη, ο οποίος είναι προσωπικός και ισχύει άπαξ.

Ο νησιώτης, πέραν της επίδειξης του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη στα πρακτορεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, δεν χρειάζεται να κάνει καμία επιπλέον ενέργεια, ώστε να λάβει στο τέλος κάθε μήνα, στο λογαριασμό του, τα χρήματα που λειτουργούν ως αντιστάθμισμα νησιωτικού κόστους και τα οποία, όπως έχει ήδη τονιστεί, είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.

Για τις επιχειρήσεις:

Υπενθυμίζεται δε, ότι από την 1 Ιουλίου 2018 είναι επιλέξιμες, επίσης, και οι δαπάνες μεταφοράς προϊόντων για τις νησιωτικές επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής. Για αυτό το λόγο παρακαλούνται οι επιχειρήσεις, από την προαναφερόμενη ημερομηνία, να τηρούν αρχείο των σχετικών παραστατικών (φορτωτική, τιμολόγια και ναύλους επαγγελματικού οχήματος – στην περίπτωση ιδιομεταφοράς).

Τέλος, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προβλέποντας τυχόν τεχνικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο δικαιούχος, καλεί τους νησιώτες, για όποια τυχόν απορία, να καλούν στην σταθερή γραμμή υποστήριξης του μέτρου, 215-215-7830, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 πμ – 17:00 μμ. ή να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους, μέσω της ειδικής φόρμας που υπάρχει, στον ιστότοπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*