Μητσοτάκης σε πρέσβεις ΕΕ: Εκλογές το αργότερο το Μάιο – ΚΙΝΑΛ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να βελτιώσει τις φυλακές και προτιμά να τις αδειάσει»

Μητσοτάκης σε πρέσβεις ΕΕ: Εκλογές το αργότερο το Μάιο

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανταλλάσσει χειραψία με το Γερμανό πρέσβη Γενς Πλέντερ υπό το βλέμμα της πρέσβειρας της Αυστρίας Αντρέα Ίκιτς- Μπέμ  

Ερωτήσεις για τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών δέχθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά το πρόγευμα με τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των χωρών της ΕΕ που διοργάνωσε η αυστριακή πρεσβεία. Ο Μητσοτάκης επέμεινε στην αρνητική στάση της ΝΔ. Τι προέβλεψε για εκλογές

Πρόγευμα εργασίας με τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην κατοικία της Πρέσβεως της Αυστρίας, είχε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης και το “μενού” περιελάμβανε εκτιμήσεις για το χρόνο των εκλογών, την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, αλλά και την αρνητική θέση της ΝΔ ως προς τη συμφωνία για το Σκοπιανό, την οποία πολλοί εκ των εταίρων, ιδίως η Αυστρία και η Γερμανία δε βλέπουν με καλό μάτι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλήθη όπως ήταν αναμενόμενο να σχολιάσει τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πηγές της ΝΔ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε «άκρως προβληματική» τη συμφωνία των Πρεσπών, εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους απορρίπτεται από το 75% των Ελλήνων. «Καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν δεν είχε δεχθεί να εκχωρήσει στη γειτονική μας χώρα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” εθνότητα. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν αυτή έρθει προς κύρωση στη Βουλή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ρωτήθηκε όμως και για τον χρόνο που θα στηθούν κάλπες. Προέβλεψε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το αργότερο τον προσεχή Μάιο και δήλωσε ότι τους επόμενους μήνες εκείνος θα επιμείνει να μιλά για το μέλλον και την ανάγκη ενότητας των Ελλήνων, απέναντι σε μια κυβέρνηση που όπως είπε ανακυκλώνει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος και υποδαυλίζει τον διχασμό των πολιτών.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ.Μητσοτάκης δέχθηκε μάλιστα και ερωτήσεις για κλίμα πολιτικής οξύτητας στην Ελλάδα εν όψει των εκλογών, το οποίο κατά τις ίδιες πηγές μεταδίδεται και στο εξωτερικό. Απέδωσε τον διχαστικό λόγο αποκλειστικά στην κυβέρνηση, καθώς όπως είπε «οι κ. Τσίπρας και Καμμένος καταφεύγουν ακόμη και σε προσωπικές επιθέσεις, καθώς πιστεύουν προφανώς ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συσπειρώσουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους».

Στο πλαίσιο αυτό στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι όπως τόνισε η ΝΔ «έχει κατορθώσει να είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και -κυρίως- ενωμένες κεντροδεξιές παρατάξεις της Ε.Ε. και μάλιστα σε μια εποχή που η Ευρώπη δοκιμάζεται από τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού. Η ΝΔ έχει ήδη πετύχει να συνενώσει σε ένα θετικό ρεύμα νίκης όλους τους δημιουργικούς Έλληνες και τις μετριοπαθείς δυνάμεις του τόπου», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια εκτενή ανάλυση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές, γεγονός που», όπως είπε, «αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας».

Εξηγώντας, στη συνέχεια, το σχέδιο της ΝΔ, τόνισε ότι «η αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης».

Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για «ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα προτάξει τη μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις», καθώς όπως είπε, «ο βασικός στόχος για την οικονομική ανάταξη της Ελλάδας είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας. Και αυτό θα γίνει άμεσα με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών πρότζεκτ, όπως το Ελληνικό».

Εξήγησε, μάλιστα, με συγκεκριμένα παραδείγματα όπως αναφερόυν γαλάζιες πηγές, το πώς η υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πλήττοντας πρωτίστως τη μεσαία τάξη και επιβαρύνοντας ακόμη και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. «Η συρρίκνωση των εισοδημάτων επηρεάζει σήμερα στην Ελλάδα ακόμη και τις γεννήσεις», είπε χαρακτηριστικά, «καθώς τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στα hot spots που υποδέχονται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε τον αποτροπιασμό του για την εικόνα ντροπής που εκπέμπει η Ελλάδα διεθνώς, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τα τεράστια κονδύλια που έχει διαθέσει γι’ αυτό τον σκοπό η Ε.Ε. Τόνισε μάλιστα ότι «με δεδομένο το ποσό των 1,6 δισ. ευρώ που έχει διατεθεί από την Ευρώπη για το προσφυγικό, η τραγική εικόνα που αντίκρισα και προσφάτως στη Σάμο εγείρει πολλά ερωτήματα που οφείλει να τα απαντήσει η κυβέρνηση».

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να βελτιώσει τις φυλακές και προτιμά να τις αδειάσει»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να βελτιώσει τις φυλακές και προτιμά να τις αδειάσει»

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μεταχειρίζεται τις φυλακές ως πεδίο ιδεοληπτικών ασκήσεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής

Έντονη είναι η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής στη νέα παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, με τη σημερινή τροπολογία η κυβέρνηση «μονιμοποιεί ένα δήθεν εξαιρετικό μέτρο οριζόντιων και άκριτων αποφυλακίσεων. Αμφισβητεί ξανά το κράτος δικαίου και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, η κατάθεση της σημερινής τροπολογίας για την παράταση ισχύος του γνωστού «Νόμου Παρασκευόπουλου» δεν είναι παρά μία ακόμη «αυτοεκπληρούμενη προφητεία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

«Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μεταχειρίζεται τις φυλακές ως πεδίο ιδεοληπτικών ασκήσεων, χωρίς αντίκρισμα στη βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών κράτησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται πεισματικά να προχωρήσει στις γενναίες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Αρνείται να βγάλει από το συρτάρι του Υπουργού Δικαιοσύνης τα Σχέδια της νέας Ποινικής και Σωφρονιστικής Νομοθεσίας που ήταν έτοιμα το 2014, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στη λογική και στη θέληση της Κοινωνίας, αρνείται να βελτιώσει τις φυλακές και προτιμά να τις αδειάσει!

Με τη σημερινή τροπολογία μονιμοποιεί ένα δήθεν εξαιρετικό μέτρο οριζόντιων και άκριτων αποφυλακίσεων. Αμφισβητεί ξανά το κράτος δικαίου και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Τέσσερα χρόνια και τρεις υπουργούς μετά, εμείς θα επιμένουμε να ρωτούμε:

– Γιατί δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο αναμορφωμένος Σωφρονιστικός Κώδικας, που ήταν έτοιμοι πριν το 2015, με τις υπογραφές κορυφαίων προοδευτικών νομικών (Μανωλεδάκη, Μαργαρίτη, Πανούση, Μαρκή κ.α.);

– Γιατί και με ποια κριτήρια ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να «παγώσει» τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην ποινική και σωφρονιστική νομοθεσία;

– Πότε, επιτέλους, θα σταματήσει αυτή η Κυβέρνηση να παριστάνει την αριστερή, με ιδεοληπτικά, επικίνδυνα και αναποτελεσματικά ημίμετρα;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*