Η τέλεια σπιτική πίτσα

Για την πίτσα και ειδικά για την ζύμη, θα διαβάσετε πολλές συνταγές. Αυτή που μας έστειλε η φίλη μας η Βίκυ νομίζω πως είναι ξεχωριστή και σας συνιστώ να την δοκιμάσετε.

Τι θα χρειαστούμε;

Για τη ζύμη:

  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 1 αυγό
  • 2 σουποκουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαγιά (σκόνη)
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 300-400 γραμμάρια)

Για το γαρνίρισμα:

  •  Σάλτσα ντομάτας (είτε φρέσκια είτε συμπυκνωμένη)
  • 1/4 τυρί τριμμένο (gouda)
  • 6 φέτες μπέικον
  • 6 φέτες σαλάμι αέρος
  • 8 φέτες πάριζα
  • Μανιτάρια (είτε φρέσκια είτε κονσέρβα)
  • Μια πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες.

Πως την φτιάχνουμε;

Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα το γάλα, το αυγό και το λάδι. Στη συνεχεία, προσθέτουμε την μαγιά, το αλάτι, την ρίγανη και στο τέλος το αλεύρι (σιγά σιγά). Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου 2 ώρες. Με το πέρας του δύώρου, την ανοίγουμε στην λαμαρίνα του φούρνου και προσθέτουμε τα υλικά που μας αρέσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο για 20 λεπτά και στην συνέχεια ψήνουμε στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 220° C.