Συρία: Τουλάχιστον 13 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ-Για μια «σοβαρή στρατιωτική επιχείρηση» κάνει λόγο ο Ερντογάν

Τη ζωή τους έχασαν το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 13 άμαχοι σε αεροπορικές επιθέσεις που αποδίδονται στη συριακή πολεμική αεροπορία εναντίον μιας περιοχής της επαρχίας Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συρία: Τουλάχιστον 13 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ

Η περιοχή Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ, ήταν ο στόχος των αεροπορικών πληγμάτων χθες και σήμερα πριν ξημερώσει, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η επαρχία Ιντλίμπ συγκαταλέγεται στις τέσσερις «ζώνες αποκλιμάκωσης» που ανακοινώθηκαν το Μάιο από τους διεθνείς συμμάχους της Δαμασκού και των ανταρτών, προκειμένου να επιβληθεί εκεχειρία σε διάφορες περιοχές της Συρίας.

Έπειτα από μια σχετική ηρεμία τους τελευταίους μήνες, η αεροπορία του Μπασάρ αλ-Άσαντ και του Ρώσου συμμάχου της, πραγματοποίησαν επιδρομές τις τελευταίες εβδομάδες στην επαρχία Ιντλίμπ, σκοτώνοντας δεκάδες άμαχους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

 

Για μια «σοβαρή στρατιωτική επιχείρηση» κάνει λόγο ο Ερντογάν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*