Συρία: Βομβαρδίστηκαν περιοχές όπου εφαρμόζεται η εκεχειρία – Αίγυπτος: Νεκροί 3 τζιχαντιστές ύποπτοι για τις επιθέσεις εναντίον Κοπτών

Αποτέλεσμα εικόνας για Συρια βοβαρδισμοι

Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος βομβάρδισαν σήμερα δύο περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες παρότι εφαρμόζεται σε αυτές μια εύθραυστη ανακωχή, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με μια ΜΚΟ και άλλες πηγές.

Το συριακό πυροβολικό έπληξε το πρωί την κοινότητα Χαμουρίγε, στην Ανατολική Γούτα, έναν θύλακα των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους μια γυναίκα και ένα παιδί, ενώ επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, διευκρίνισε. Ο ίδιος έκανε λόγο για άλλον έναν βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του καθεστώτος, την Τετάρτη, στον οποίο σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα στη γειτονική κοινότητα Καφάρ Μπάτνα, επίσης στην Ανατολική Γούτα.

Εξάλλου σήμερα το καθεστώς προχώρησε στις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία της Χομς αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ και μαρτυρίες κατοίκων.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε στους βομβαρδισμούς στην Ταλ Ντάχαμπ, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ενώ σύμφωνα με τον Αμπάς Αμπού Οσάμα, κάτοικο της κοινότητας αλ Χούλα, έγιναν τέσσερις αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε αυτή.

Αίγυπτος: Νεκροί 3 τζιχαντιστές ύποπτοι για τις επιθέσεις εναντίον Κοπτών

Αποτέλεσμα εικόνας για τζιχαντιστές

Τρεις τζιχαντιστές οι οποίοι φέρονται να είχαν πάρει μέρος στις επιθέσεις εναντίον της μειονότητας των Κοπτών στην Αίγυπτο σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας αστυνομικός επίσης σκοτώθηκε στην επιχείρηση αυτή, η οποία διεξήχθη την Τρίτη στην επαρχία Κένα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Από τον Δεκέμβριο πάνω από εκατό χριστιανοί, μέλη της μειονότητας των Κοπτών, έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Σημειώθηκαν ανταλλαγές πυρών όταν οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν από έναν ύποπτο που είχε συλληφθεί προηγουμένως σε ένα σημείο όπου έλεγε πως βρίσκονταν τζιχαντιστές που ενέχονταν στις επιθέσεις.

«Μόλις οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έφθασαν στο σημείο, τρομοκρατικά στοιχεία άνοιξαν πυρ, χρησιμοποιώντας διάφορους τύπους όπλων, και οι δυνάμεις ανταπέδωσαν» τα πυρά, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο ύποπτος που οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, όπως και άλλοι δύο φερόμενοι ως τζιχαντιστές κι ένας αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν επιτόπου διάφορα όπλα και χρυσά κοσμήματα, «πιθανόν κλεμμένα από τα θύματά τους μεταξύ των χριστιανών», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Την 26η Μαΐου μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το ΙΚ στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με επιζήσαντες, μασκοφόροι ανάγκασαν χριστιανούς που κατευθύνονταν σε ένα μοναστήρι να βγουν από το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν και απαίτησαν να απαρνηθούν την πίστη τους. Κατόπιν εκτέλεσαν τα θύματα εν ψυχρώ.

Μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι μέσα σε μια εκκλησία του Καΐρου τον Δεκέμβριο και ακόμη δύο παρόμοιες επιθέσεις, επίσης μέσα σε εκκλησίες, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα τον Απρίλιο, στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.