Στη Θεσσαλία ο Τσίπρας για το περιφερειακό συνέδριο

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στις 7.30 μ.μ., ολοκληρώνονται οι διήμερες εργασίες του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου της Θεσσαλίας που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο συνέδριο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και της αυτοδιοίκησης προκειμένου να συνοψίσουν τα συμπεράσματα της διήμερης συζήτησης.

Πριν από τον Αλ. Τσίπρα θα μιλήσουν ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, αλλά και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και στέλεχος της Ν.Δ. Κώστας Αγοραστός παρά το «απαγορευτικό» από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι το τέταρτο κατά σειρά περιφερειακό συνέδριο μετά της Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Κρήτης, με στόχο να υπάρξει αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς προκειμένου να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εκάστοτε περιοχής, στη βάση ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλίας στη χθεσινή πρώτη μέρα του συνεδρίου ήταν μαζική, ενώ τις εργασίες άνοιξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος ανέδειξε την ανάγκη να «επιτευχθεί αύξηση της παραγωγικότητας με ταυτόχρονη μείωση της χρήσης πόρων», αλλά και «να προχωρήσει η καθετοποίηση της παραγωγής με τη δημιουργία μεταποιητικών μονάδων».

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο παράλληλες συνεδριάσεις το πρωί και δύο το απόγευμα.

Το πρωί

• «Υποδομές, Περιβάλλον, Τουρισμός και Διαχείριση Υδατικών Πόρων», με ομιλητές τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.

• «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία» με ομιλητές τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη.

Το απόγευμα

• «Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία», με ομιλήτριες την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, την αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.

• «Παιδεία, Έρευνα και οικονομία της Γνώσης», με ομιλητές τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Φωτάκη.