Στέλιος Παππάς: Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Στ. Παππάς στην «Εφ.Συν.»: Πολλή δουλειά μέχρι το τέλος του 2019

Πολιτικά χαρακτηριστικά στην εκκαθάριση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προσδίδει η κυβέρνηση, τοποθετώντας πρόεδρο της διοίκησης τον οικονομολόγο Στέλιο Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά.

«Ξεκινάμε την προσπάθεια μαζί με τους Θεσσαλονικείς, τους φορείς της πόλης, την τοπική αυτοδιοίκηση, να οικοδομήσουμε, μετά από δεκαετίες, δημόσιες, κοινωνικές, αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στην υπηρεσία της υψηλής και εγγυημένης κερδοφορίας κάποιου», τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη Τύπου στο ΥΜΑΘ.

Ο υπουργός ανακοίνωσε αρχικά το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, το οποίο έχει σκοπό την εκκαθάριση του οργανισμού και τις διοικήσεις, του δημόσιου εποπτικού ΟΣΕΘ που θα αντικαταστήσει τον πρώην ΣΑΣΘ και τον ΑΣΥΘ που θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Πρόεδρος της διοίκησης του ΟΑΣΘ αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Στέλιος Παππάς, ο οποίος θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή.

Το ότι τοποθετείται πρόεδρος ο Στέλιος Παππάς έχει τη δική του σημειολογία είπε ο κ. Σπίρτζης και τόνισε: «Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και είναι κεντρική επιλογή, το κεντρικό μήνυμα. Γι’ αυτό και μπαίνει ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά».

Δήλωση Στ. Παππά στην «Εφ.Συν.»

Τη διάθεση πολιτικής σύγκρουσης με κατεστημένες αντιλήψεις και συμφέροντα δίνει μάλιστα από την πρώτη στιγμή ο κ. Παππάς με την αποκλειστική δήλωσή του στην «Εφ.Συν.», στην οποία τονίζει χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για μια μάχη που πρέπει να διεξάγουμε με επιτυχία. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει η Αριστερά να κερδίσει ως υπόδειγμα συνολικής οργάνωσης της κοινωνίας, αφού έχει ως διακύβευμα τα κοινά αγαθά, όπως οι δημόσιες συγκοινωνίες.

»Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν καλές δημόσιες συγκοινωνίες. Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μέχρι το τέλος του 2019. Η ανάθεση αυτού του καθήκοντος σε εμένα είναι σημαντική ευθύνη και πρέπει να στεφθεί με επιτυχία. Θα πρέπει να σηματοδοτήσουμε τη μάχη που θα δοθεί και η οποία έχει καθαρά κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε».

Ν.Δ.: «Όχι οικογενειοκρατία, καθεστώς»

Με ένα επικριτικό σχόλιο του διευθυντή του γραφείου Τύπου, Μακάριου Λαζαρίδη, αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μακάριος Λαζαρίδης σημειώνει: «Με αφορμή την τοποθέτηση του πατέρα του αποτυχημένου υπουργού – καναλάρχη Νίκου Παππά, Στέλιου, στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ -αφού πρώτα τον κρατικοποίησαν- ανέσυρα ένα tweet του Α. Τσίπρα! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι οικογενειοκρατία, αλλά καθεστώς!».

Και επισύναψε το σχετικό tweet του πρωθυπουργού στις 24 Ιανουαρίου 2016, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έγραφε: «Έχουν το θράσος κάποιοι να μιλούν για ρουσφέτια και οικογενειοκρατία. Τα κόμματα που έχουν κάνει την οικογένεια κράτος».

Επίσης, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε στο Twitter την τοποθέτηση του Στ. Παππά στον Οργανισμό: