Πώς να μη σκάνε οι πατάτες στο βράσιμο και άλλα τρικ

Πώς να μη σκάνε οι πατάτες στο βράσιμο και άλλα τρικ

Συμβουλές για μια πιο εύκολη ζωή στην κουζίνα
πιο εύκολη στην κουζίνα και να κερδίσετε χρόνο, διαβάστε τα παρακάτω τρικ!

Για να μην κολλάνε τα αυγά στο τηγάνι, ρίξτε στο καυτό λάδι λίγο αλεύρι προτού ρίξετε τα αβγά.

Οδοντογλυφίδα για το καθάρισμα κρεμμυδιών. Αν τα κρεμμύδια σας προκαλούν δάκρυα, δώστε λύση με μία οδοντογλυφίδα. Αν κάθε φορά που καθαρίζετε κρεμμύδια δαγκώνετε μία οδοντογλυφίδα δεν θα έχετε δάκρυα.

Για τρυφερό και ζουμερό κρέας, γεμίστε με το χυμό ενός πορτοκαλιού μια σύριγγα και κάντε «ενέσεις» με το χυμό σε διάφορα σημεία του ωμού κρέατος. Αφήνουμε το κρέας για μια ώρα και μετά το ψήνουμε.

Για να μη σκάνε οι πατάτες στο βράσιμο, τις βάζουμε σε κρύο νερό και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με 1 κ.σ. μηλόξιδο.

Καθαρίζοντας το αυγό. Σκεύη που έχουν χρησιμοποιηθεί για το ανακάτεμα αυγών (ή γάλατος ή τυριού) πρέπει πρώτα να ξεπλυθούν με κρύο νερό και μετά να καθαριστούν με ζεστό νερό και σαπούνι. Το ξέβγαλμα με ζεστό νερό «ψήνει» το αυγό και έτσι κάνει το πλύσιμο του σκεύους πιο δύσκολο.

Για πιο αφράτη ομελέτα, προσθέστε στα χτυπημένα αβγά 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.