Λήγει τα μεσάνυχτα η απεργία της ΠΝΟ – Νέα στάση εργασίας των εργαζομένων στους δήμους

Σε νέα συνεδρίαση, σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας, μετά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου έχουν μεταβεί αγρότες από τη Μεσαρά και την Ιεράπετρα μαζί με νταλίκες έμφορτες με πρώιμα κηπευτικά μετά τις διαβεβαιώσεις που είχαν – όπως οι ίδιοι λένε. για το ότι θα έφευγε απόψε πλοίο προκειμένου τα προϊόντα τους να προωθηθούν στις αγορές.

Τα πλοία όμως, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, παραμένουν δεμένα στο λιμάνι με ανεβασμένους τους καταπέλτες με αποτέλεσμα να μην έχουν φορτωθεί οι νταλίκες σ΄ αυτά .

Στον χώρο του λιμανιού παραμένουν οι αγρότες τηρώντας στάση αναμονής αλλά και επιβάτες που περίμεναν να αναχωρήσουν με τα πλοία ενώ από αργά το απόγευμα στον χώρο είχαν φθάσει και διαδηλωτές με πανό ενάντια του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Την Παρασκευή το πρωί η απόφαση

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων δόθηκαν από πλευράς πολιτικής ηγεσίας γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις αναφορικά με το θέμα των συντάξεων, το εργασιακό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες θα εξετάσει σε νέα αυριανή συνεδρίασή της η ΠΝΟ.

Η νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης και λήγει αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα, έχει προκαλέσει προβλήματα στις μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές, ενώ η ένωση των ακτοπλόων, με ανακοίνωσή της, έχει ζητήσει από την ΠΝΟ την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς, όπως αναφέρει, «βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου και εκατομμύρια συμπολίτες μας προσδοκούν να κερδίσουν “τα προς τα ζην” στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται η χώρα».

Τα κεντρικά αιτήματα της απεργίας είναι το κοινωνικοασφαλιστικό-το εργασιακό, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αλλά και τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο στη Βουλή.

 

Νέα στάση εργασίας των εργαζομένων στους δήμους

  • Συγκέντρωση εργαζομένων στους δήμους στο υπ. Εσωτερικών
  • Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχής και το Σαββατοκύριακο

Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τη λήξη του ωραρίου τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί εκ νέου σήμερα Παρασκευή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Η Ομοσπονδία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχής από κάθε εργασία και το Σαββατοκύριακο.

Επίσης, τη Δευτέρα 22 Μαίου , στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί στις 11 συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, ενώ την Τρίτη στις 9 θα συγκεντρωθούν συμβασιούχοι μπροστά από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

 

Λήγει τα μεσάνυχτα η απεργία της ΠΝΟ

Λήγει τα μεσάνυχτα η απεργία της ΠΝΟ

Δεν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις

Την απόφαση να μην συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις έλαβε πριν από λίγο η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οπότε λήγει η 48ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτικών, τα πλοία της ακτοπλοΐας θα μπορούν να αποπλέουν κανονικά από τα λιμάνια εκτελώντας τα δρομολόγιά τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ