Παρατείνουν την αποχή οι συμβαιολογράφοι της Θεσσαλονίκης

Αποτέλεσμα εικόνας για συμβολαιογράφοι

Κατά διάρκεια της πολύωρης γενικής συνέλευσης, η οποία ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα για να τελειώσει το βράδυ, εκφράστηκαν αρκετοί προβληματισμοί, ενώ αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση επιτροπής για να συζητήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης διάφορα ζητήματα, όπως αυτό της εταιρίας που θα διενεργεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Πλήθος διαδηλωτών, που ήταν συγκεντρωμένο λίγα μέτρα από την αίθουσα του συλλόγου, επειδή οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το σημείο, φώναξαν συνθήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

«Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη», «προστασία της λαϊκής κατοικίας» και «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν θα περάσουν» έγραφαν μεταξύ άλλων τα πανό.

Νωρίτερα, οι διαμαρτυρόμενοι μοίρασαν έντυπο υλικό κατά των πλειστηριασμών και προέτρεψαν τους συμβολαιογράφους που προσέρχονταν να ψηφίσουν συνέχιση της αποχής τους.

Ο συντονισμός συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης τους καλούσε «να επιβεβαιώσουν τις ιστορικές για τον κλάδο τους αποφάσεις του Ιουλίου και Οκτωβρίου, να συνεχίσουν παρα τις πιέσεις που δέχονται απο κυβερνηση και τράπεζες, την αποχή απ όλους τους πλειστηριασμούς».