Οι μέρες του Αλέξη…

Εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται από τη μέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Κορκονέα. Μαθητές, φοιτητές, οργανώσεις νεολαιών και κομμάτων και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν, όπως κάθε χρόνο, σε διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας (στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα) και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πραγματοποιούνται διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα στη μνήμη του. Στην Αθήνα πραγματοποιούνται και φέτος τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί μαθητικό και φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 6 το απόγευμα κόμματα, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός το 2008 ο 16χρονος μαθητής. Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Τα μέτρα της αστυνομίας

Η αστυνομική παρουσία αναμένεται να είναι και φέτος ιδιαίτερα έντονη στους δρόμους της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων. Παράλληλα, από τις 12 το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο θα είναι κλειστοί. Ο ΟΑΣΑ θα προχωρήσει σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας από 10:00 ώρα της Τετάρτης έως 07:00 της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.