Με βαριά ονόματα το DiEM25 στην Αθήνα

Πρεμιέρα στο γήπεδο Σπόρτινγκ σήμερα στις 7.30 μ.μ.
Μετά την επιτυχημένη ελληνική του πρεμιέρα, της 19ης Απριλίου στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, το DiEM25 έρχεται στην Αθήνα, απόψε στο γήπεδο Σπόρτιγκ (Στάση Μετρό-ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος).

Η εκδήλωση ξεκινά στις 7.30 μ.μ. με το θεατρικό έργο του Γ. Μανιώτη «Το Δέντρο» σε ερμηνεία Νίκου Μαγδαληνού – ένα έργο που λέει ό,τι αξίζει να ειπωθεί για την κρίση πριν τα μέλη του DiEM25 συζητήσουν για τις δράσεις και τις πολιτικές που θα την τερματίσουν.

Οπως λένε οι διοργανωτές, «αφού μετέτρεψαν το Κοινοβούλιο σε φαρσοκωμωδία, εμείς μετατρέπουμε το θέατρο σε Κοινοβούλιο!». Αμέσως μετά, θα προβληθεί δεκάλεπτο βίντεο με τη δράση του DiEM25 σε όλη την Ευρώπη και, βέβαια, τις ρίζες του κινήματος στην Ελληνική Ανοιξη του 2015.

Θα ακολουθήσουν πολλές αλλά μόνο δίλεπτες παρεμβάσεις, εναλλάξ βίντεο-μηνύματα από μέλη του DiEM25 από όλο τον κόσμο (π.χ. βουλευτές, ακτιβιστές, πανεπιστημιακοί όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Μπράιαν Ινο, η Ναόμι Κλάιν, ο Ζαν-Μισέλ Ζαρ, ο Σλάβοϊ Ζίζεκ, ο Σρέτσκο Χόρβατ) και από μέλη του DiEM25 των οργανώσεων της Αθήνας και του Πειραιά που θα μιλούν ζωντανά στο γήπεδο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό θα μπορεί να στέλνει μηνύματα, ερωτήσεις, τοποθετήσεις που θα προβάλλονται (σε πραγματικό χρόνο) στον χώρο – και θα τοιχοκολλούνται στην έξοδο του γηπέδου. Ετσι, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν τη φωνή τους σε παρεμβάσεις-κείμενα.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με πολιτική ομιλία του συν-ιδρυτή του DiEM25 Γιάνη Βαρουφάκη, πριν κλείσει με μουσική και χαλαρή συζήτηση άνευ μικροφώνων έως πολύ αργά.

 

Αγαπητέ Γιάνη