Κρέπες γεμιστές με κιμά στο φούρνο

cannelloni

Αν και είναι κάπως χρονοβόρα συνταγή, η θεσπέσια γεύση της αφράτης κρέπας με τον κιμά, σε αποζημιώνει!

Τι χρειαζόμαστε:

Για τις κρέπες:

  • 4 αυγά
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 540 ml γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. κιμά ανάμικτο
  • λίγο ελαιόλαδο (περίπου 5 κ.σ.)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 ποτηριού κρασί κόκκινο ξηρό
  • 3 κουταλιές ντοματοπελτέ (διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό)
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλα
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • βούτυρο, κέτσαπ και τριμμένο χαλούμι ή κίτρινο τυρί για να βάλουμε πάνω στις κρέπες πριν μπουν στο φούρνο

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το χυλό για τις κρέπες. Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα. Αφήνουμε το χυλό για 15 λεπτά να ξεκουραστεί και μετά ψήνουμε τις κρέπες μας.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι ο κιμάς να απορροφήσει τα υγρά και να ψηθεί.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Γεμίζουμε τις κρέπες μας και τις τοποθετούμε σε ταψί έτσι ώστε να είναι κολλημένη η μία δίπλα στην άλλη.
  4. Από πάνω βάζουμε κομματάκια βούτυρο (όχι πολλά ούτε μεγάλα κομμάτια) και γαρνίρουμε την κάθε κρέπα με λίγη κέτσαπ. Τέλος (αν θέλουμε) πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω και κάτω αντιστάσεις, στους 180οC για 40 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να παραλείψετε το βούτυρο στο τέλος όπως και τη κέτσαπ και να τις περιχύσετε με 1 ποτήρι γάλα. Μετά αν θέλετε πασπαλίζετε με χαλούμι ή κίτρινο τυρί.