Κούλογλου: Θυμίζει στιγμές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ η ΕΡΤ

Αποτέλεσμα εικόνας για Κούλογλου

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, τόνισε ότι η κυβέρνηση παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν δεν κατάφερε ποτέ να δημιουργήσει μια νέα ΕΡΤ μετά το μαύρο. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ με τον τρόπο που λειτουργεί θυμίζει στιγμές του ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και με τον τρόπο που λειτουργεί δίνει το πάτημα για «τη δημιουργία μιας νέας ΝΕΡΙΤ για λίγους κολλητούς της».

Σε άρθρο του στο tvxs.gr, ο Σ. Κούλογλου υποστηρίζει πως παρά τις προσδοκίες που υπήρξαν η ΕΡΤ δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Παράλληλα, τονίζει πως ο νέος ιδρυτικός νόμος δεν κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της ΕΡΤ από την πολιτική εξουσία και αφήνει ανοικτό το δρόμο για νέα άλωση της, μετά το κλείσιμο της από την κυβέρνηση Σαμαρά το 2013.

«Η κυβέρνηση δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες ανοίγοντας την ΕΡΤ μετά το “μαύρο”, αλλά δυστυχώς η συνέχεια είναι απογοητευτική: η δημόσια ραδιοτηλεόραση παραμένει στο ίδιο ή και χειρότερο σημείο από αυτό που ήταν την ημέρα του κλεισίματος. προς μεγάλη ικανοποίηση των εχθρών της.

Κανονικά ο νέος ιδρυτικός νόμος θα έπρεπε να κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της ΕΡΤ από την πολιτική εξουσία, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Ενα τέτοιο νομικό καθεστώς θα έκανε δυσκολότερη την άλωση της από επόμενες κυβερνήσεις που θα ήθελαν να την ελέγξουν ή να την κάνουν να σιωπήσει, όπως έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2013».

«Θυμίζει στιγμές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ»

Συνεχίζοντας την κριτική του για τον σημερινό τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, υποστήριξε ότι λειτουργεί κουβαλώντας τις παθογένειες του παρελθόντος και θυμίζει στιγμές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ έχει χάσει την υποστήριξη του κόσμου και δίνει το πάτημα δημιουργίας μιας νέας ΝΕΡΙΤ.

«Η ΕΡΤ είναι σήμερα μια Α.Ε που λειτουργεί με κανόνες ΔΕΚΟ και κουβαλά τις παθογένειες του παρελθόντος, θυμίζοντας στιγμές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με αυτούς τους όρους δεν θα γίνουν ποτέ οι ριζοσπαστικές κινήσεις που απαιτούνται για την εξυγίανση της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αγκυλώσεις και τις φοβερές στρεβλώσεις που διέπουν τα προσόντα και τα καθήκοντα του προσωπικού. Που είτε αδιαφορεί, είτε δεν έχει πια το κουράγιο για να ανατρέψει τους συσχετισμούς .

Στα δύο χρόνια που επαναλειτουργεί, η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχασε την τρομερή υποστήριξη του κόσμου που είχε μετά το κλείσιμο της, Δίνει το “πάτημα” σε μια επόμενη κυβέρνηση να καταργήσει ή να συρρικνώσει εκ νέου την ΕΡΤ, όπως προαναγγέλλεται με εμμονή, φτιάχνοντας μια νέα ΝΕΡΙΤ για λίγους “κολλητούς” της».