Ιστιοφόρο με 69 πρόσφυγες εντοπίστηκε στη Ζάκυνθο

Στον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους με 69 πρόσφυγες, οι δυο από αυτούς γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, καθώς και στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, που σύμφωνα με το Λιμενικό φέρονται να είναι οι διακινητές τους, προχώρησαν τα στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου το πρωί της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή από την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου ότι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ «Ξύγκια» και «Μακρύ Γιαλού» βορειοανατολικά της Ζακύνθου, ιστιοφόρο σκάφος με στοιχεία «WAVE RUNNER», αγνώστων λοιπών στοιχείων, αποβίβαζε στην ακτή μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου με περιπολικό όχημα του Λιμενικού Σώματος και με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου εντόπισαν συνολικά 65 άτομα, ενώ σε διπλανή βραχώδη περιοχή εντοπίστηκαν εγκλωβισμένοι δύο άνδρες καθώς και δύο γυναίκες, οι οποίες ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Άμεσα ενημερώθηκε ιδιωτικό σκάφος, με τη συνδρομή του οποίου απεγκλωβίστηκαν οι τέσσερις μετανάστες και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Αγίου Νικολάου Βολίμων, ενώ οι δύο εγκυμονούσες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου και παραμένουν νοσηλευόμενες.

Το ιστιοφόρο μετά την αποβίβαση των μεταναστών απέπλευσε με κατεύθυνση νότια, ενώ μετά από σύντομη καταδίωξη ακινητοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και οδηγήθηκε ρυμουλκούμενο από το αλιευτικό σκάφος «ΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ» συνοδεία περιπολικού και ναυαγοσωστικού σκάφους Λιμενικού στο λιμάνι της Ζακύνθου.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν οι τρεις φερόμενοι ως διακινητές, ηλικίας 52, 24 και 26 ετών αντίστοιχα.