Θρίλερ στη Λέσβο – Αυξάνονται διαρκώς οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά

Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγοπουλα στη θαλασσα

Εντοπίστηκαν σοροί παιδιών στις ακτές του νησιού.

Άλυτο μυστήριο παραμένει για τις αρχές ασφαλείας της Λέσβου, η εύρεση τριών νεκρών παιδιών στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο lesvosnews.gr την Πέμπτη βρέθηκε νεκρό ένα κοριτσάκι 12 – 13 χρονών στην παραλία κοντά στο Μανταμάδο.

Την Παρασκευή, στην ίδια περίπου περιοχή, βρέθηκε νεκρό ακόμα ένα αγοράκι της ίδιας περίπου ηλικίας.

Παράλληλα, το Σάββατο το πρωί, άνδρες του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης πηγαίνουν στην ίδια πάλι περιοχή, όπου πριν από λίγο εκβράστηκε στις ακτές εντόπισαν ακόμα ένα πτώμα.

Ο προβληματισμός των αρχών ασφαλείας της Λέσβου είναι έντονος, αφού μέχρι τώρα δεν έχει δηλωθεί επίσημα τουλάχιστον καμία εξαφάνιση.

Εικάζεται ότι πρέπει να είναι προσφυγόπουλα, ωστόσο ούτε από την Ύπατη Αρμοστεία ούτε από κάποιον άλλο αρμόδιο φορέα, έχει δηλωθεί μία εξαφάνιση.

 

Αυξάνονται διαρκώς οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά

Αυξάνονται διαρκώς οι ροές προσφύγων και μεταναστών στα νησιά

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στο βόρειο Αιγαίο έφθασαν 1,157 άτομα

Οι ροές μεταναστών και προσφύγων αυξάνονται διαρκώς στη Λέσβο όπως δείχνουν τα στοιχεία από την 1η Νοεμβρίου έως και σήμερα.

Στη Λέσβο έφθασαν και καταγράφηκαν στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης στη μόρια 705 άτομα ενώ σήμερα το πρωί έχουν καταγραφεί άλλες δυο αφίξεις λεμβών με 80 περίπου επιβαίνοντες, οι οποίοι όμως δεν έχουν καταμετρηθεί επίσημα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα (1-10 Νοεμβρίου) στη Χίο έφθασαν 338 άτομα και στη Σάμο 114.

Συνολικά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στο βόρειο Αιγαίο έφθασαν 1,157 πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.