Η ΝΔ απευθύνεται στους θιγόμενους από τα ‘μέτρα Τσίπρα’

Εβδομάδα γαλάζιας αντεπίθεσης με αποκορύφωμα την ψηφοφορία του Σαββάτου στη βουλή.
Εβδομάδα «τεκμηριωμένης» αποδόμησης της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση θα είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα για τη ΝΔ προκειμένου όπως τονίζουν από το Μοσχάτο να καταδειχθεί το «μέγεθος της απάτης και της αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» με σκοπό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απευθυνθεί στους θιγόμενους από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία.

Για το λόγο αυτό μάλιστα την προηγούμενη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη βουλή με βασικούς του συνεργάτες και αρμόδια στελέχη που θα χειριστούν κοινοβουλευτικά την αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος αυτή την εβδομάδα, ενώ εισηγητής θα είναι ο τομεάρχης οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η γραμμή στην οποία θα κινηθεί η ΝΔ θα είναι πως «με 3,5% πλεόνασμα τα αντίμετρα θα είναι 0%» ενώ θα επιμείνει πως υπάρχουν δυνατότητες για διανομή μερίσματος 0,5% του ΑΕΠ αν υιοθετηθούν τα γαλάζια αντίμετρα σύμφωνα με τις προτάσεις Μητσοτάκη.
Στη ΝΔ μιλούν για μέτρα 4,9 δις ευρώ και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «καιροσκοπισμό» καθώς όπως υποστηρίζουν «εξοντώνει ελεύθερους επαγγελματίες, χαμηλοσυνταξιούχους και εργαζόμενους». Στην κατεύθυνση αυτή ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πραγματοποιήσει από την προηγούμενη εβδομάδα επισκέψεις που σηματοδοτούσαν το ενδιαφέρον της ΝΔ για την προσέλκυση αυτών των κοινωνικών ομάδων. Τις επόμενες μέρες η ΝΔ αναμένεται να κλιμακώνει σταδιακά την κριτική της και να κρατά σε υψηλούς τόνους την αντιπαράθεση με το μέγαρο Μαξίμου.
Ήδη από χτες ο Βασίλης Κικίλιας έβαλε στην δημόσια συζήτηση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα λέγοντας ότι «στην αρχή παρίσταναν ότι δεν θα πάρουν μέτρα. Στη συνέχεια παραδέχτηκαν ότι τα μέτρα θα είναι 3,6 δις ευρώ και τώρα που δημοσιεύτηκε το τέταρτο Μνημόνιο τους αποδεικνύεται ότι παίρνουν μέτρα 4,9 δις ευρώ». Ενώ στην ατζέντα της ΝΔ μπαίνει δυναμικά και η κριτική πως η κυβέρνηση «παραδίδει τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ».
Επίθεση στην κυβέρνηση θα εξαπολύσει και από το εξωτερικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται από χτες στο Λονδίνο και σήμερα θα μιλήσει στο πλαίσιο του 16ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνικού παρατηρητηρίου στο LSE (London School of Economics) για το λαϊκισμό και την οικονομία.