Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση

http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/field/image/2017-02/1trump-630.jpg

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Τραμπ, στριμωγμένος από τις πανταχόθεν αφόρητες πιέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τις δικές του προεδρικές ενέργειες και αποφάσεις, οι οποίες ουσιαστικά αποδομούν τη πολιτική δεκαετιών που εφαρμόζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Κύριο σημείο αναφοράς των όσων είπε, οι σχέσεις του με τη Ρωσία, για τις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος κατέφυγε -για ακόμα μία φορά- σε κατηγορίες κατά δημοσιογράφων, πολιτικών αντιπάλων, μυστικών υπηρεσιών κ.ά. Αμετανόητος και στο θέμα της μετανάστευσης, «υποσχέθηκε» νέο διάταγμα την ερχόμενη εβδομάδα που θα «προστατεύσει πλήρως» τη χώρα.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε τον εαυτό του ως θύμα στοχευμένης δημοσιογραφικής εκστρατείας προπαγάνδας, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος κληρονόμησε «μια χαοτική κατάσταση» στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με τη Μόσχα και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστήριξε ότι αναφορές των αμερικανικών ΜΜΕ δεν συνδράμουν σε κλίμα αποκλιμάκωσης που επιδιώκει ο ίδιος. «Τα ψευδή δημοσιεύματα καθιστούν ακόμη δυσκολότερη την επίτευξη συμφωνίας με τη Ρωσία… Ο Πούτιν ενδεχομένως εικάζει ότι δεν μπορεί πλέον να επιτύχει μια συμφωνία μαζί μου, επειδή θα είναι αντιδημοφιλές για έναν πολιτικό να κάνει μια συμφωνία… Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε για τη Ρωσία, είναι ψευδείς οι πληροφορίες, κατασκευασμένες προκειμένου να ανταμειφθούν οι Δημοκρατικοί για την ήττα που υπέστησαν και ο Τύπος που παίζει το παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Απευθυνόμενος στους Αμερικανούς πολίτες, τόνισε πως «πολλοί δημοσιογράφοι της χώρας δεν σας λένε την αλήθεια… Ο Τύπος έχει γίνει τόσο ανέντιμος που εάν δεν μιλήσουμε για αυτό, δεν θα προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον αμερικανικό λαό… Το επίπεδο της ατιμίας των ΜΜΕ είναι εκτός ελέγχου».

Παράλληλα, ο Τραμπ ονόμασε ως υπουργό Εργασίας τον Αλεξάντερ Ακόστα, πρώην μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων. Η εξέλιξη αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη, καθώς μία ημέρα νωρίτερα, ο Άντριου Πάζντερ απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη συγκεκριμένη θέση, έπειτα από αποκαλύψεις που τον έφεραν σε δύσκολη θέση.

Σημειώνεται πως ο Ακόστα είναι γεννημένος το 1966, πρύτανης της σχολής νομικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Φλόριντα, καθώς και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Century Bank (που χορηγεί δάνεια κυρίως σε μέλη της κοινότητας των ισπανόφωνων). Σημαντικό: ο Ακόστα είναι ο μοναχογιός μιας οικογένειας μεταναστών από την Κούβα.