Η απάντηση της κυβέρνησης στη Lamda Development για το Ελληνικό

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία Lamda Development που είχε αναλάβει την επένδυση στο Ελληνικό δίνει η ελληνική κυβέρνηση.

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της εξέφρασε σοβαρές διαφωνίες για την ανακήρυξη αρχαιολογικών χώρων στους χώρους του πρώην αεροδρομίου και κάνει λόγο για απόφαση που δυσχεραίνει τον σχεδιασμό της επένδυσης και επιτείνει τα γραφειοκρατικά ζητήματα.

«Η Εταιρία παραμένει από την πρώτη στιγμή προσηλωμένη στα συμβατικά κείμενα που έχει υπογράψει με την Ελληνική Πολιτεία. Η Εταιρία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να απαιτήσει το ίδιο και από τα λοιπά συμβαλλόμενα μέρη, καθ’ ότι αυτό αποτελεί τη μόνη ασφαλή οδό για την επιτυχή πλήρωση όλων των αιρέσεων και την έναρξη του έργου. Συνεχής ανατροπή του συμφωνηθέντος και κυρωθέντος από τη Βουλή πλαισίου ή συνεχής έγερση νέων εμποδίων, δημιουργεί κλίμα αέναης και ανολοκλήρωτης διαπραγμάτευσης, διαρρηγνύει το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης και εγείρει πολλαπλά και εύλογα ερωτηματικά για πολλά ζητήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Η απάντηση της κυβέρνησης στη Lamda Development για το Ελληνικό

Η απάντηση της κυβέρνησης

Από την πλευρά της η κυβέρνηση «διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθούν από την Ελληνική Πολιτεία όλες οι συμβατικές δεσμεύσεις της ως προς την επένδυση του Ελληνικού». Όπως υπογραμμίζει: «Αυτονόητη προϋπόθεση είναι η τήρηση από τον επενδυτή των δικών του δεσμεύσεων. Ο επενδυτής γνωρίζει απολύτως, ότι βρισκόμαστε στο στάδιο έγκρισης του ΣΟΑ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων».

«Σε αυτό το στάδιο», αναφέρει, «οι επιμέρους υπηρεσίες του κράτους εκφράζουν απόψεις και γνωμοδοτήσεις, οι οποίες θα συνεκτιμηθούν συνολικά στο προς έκδοση προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 4062/2012. Κατά την διαδικασία αυτή απαιτείται η συνεργασία των μερών, ώστε να εξειδικευτούν οι επιμέρους παράμετροι και να οδηγηθούμε σε μία σύννομη χωροθέτηση, η οποία θα τύχει και της έγκρισης του ΣτΕ». «Καλούμε, λοιπόν, τον επενδυτή σε καλόπιστη συνεργασία, που όπως έχει αποδειχθεί είναι η μόνη μέθοδος για την επίλυση όλων των προβλημάτων», καταλήγει η κυβέρνηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*