Αιχμές Ραγκούση κατά εκκλησίας

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς Γιάννης Ραγκούσης, τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, επισημαίνοντας πως πρέπει να διαμορφωθεί αποκλειστικά με βάση την καθοδήγηση της επιστημονικής κοινότητας. Χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την παρέμβαση της εκκλησίας.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm», υποστήριξε ότι η νομοθετική βελτίωση του Σταύρου Κοντονή πάνω στο ηλικιακό όριο που προβλέπει το επίμαχο άρθρο 3, για τη διόρθωση του φύλου, τον βρίσκει θετικό. «Εάν στηρίζεται σε επιστημονική εισήγηση, τεκμηριωμένη, αδιαμφισβήτητη επιστημονικού κύρους άποψη, καλώς την έφερε ή οτιδήποτε φέρει και διαμορφωθεί γύρω από αυτό. Είναι καθαρό το θέμα, είναι σαν να λέμε π.χ. πώς να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα υγείας που έχει ένας άνθρωπος, αν θα πάρει την α’ ή β’ αγωγή, όπου θα φυσικά θα πάρει την αγωγή που θα πει το επιστημονικό συμβούλιο».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της εκκλησίας, έκανε ρόλο για αδικαιολόγητη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. «Πολιτικοποίησε άσχημα το θέμα της αλλαγής ταυτότητας φύλου, έκανε μία αδικαιολόγητη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, διεκδικώντας για τον εαυτό της έναν ρόλο συγκυβερνήτη και συν-νομοθέτη, διεκδίκησε να πάρει μέρος στη λειτουργία του νομοθετικού σώματος της χώρας».