Αισιοδοξία παρά τη σκληρή κόντρα Βερολίνου-ΔΝΤ

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξης Τσίπρας

Στο Eurogroup της 22ας Μαΐου στρέφεται η προσοχή της ελληνικής κυβέρνησης και ενώ η κόντρα Βερολίνου-ΔΝΤ για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους καλά κρατεί. Την αισιοδοξία του για την έκβαση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την προσεχή Δευτέρα εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός όπου μεταξύ σοβαρού και αστείου φέρεται να υποστήριξε: «…θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα».

«Tα μηνύματα είναι τόσο θετικά που ακόμα και ανησυχία προκαλούν»

Με το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα της διετίας 2019-2020 να αναμένεται να ψηφιστούν το βράδυ της Πέμπτης από τη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκρυψε την αισιοδοξία του από τα μηνύματα που λαμβάνει από παντού, υποστηρίζοντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες της Βουλής πως θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες θέλουν το ζήτημα του καθορισμού ενός οδικού χάρτη για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους να παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου και είναι άγνωστο εάν μέχρι τη Δευτέρα, υπάρξει τελική συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός που την Τρίτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, με έντονη χιουμοριστική δράση φέρεται να είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, την Τετάρτη στη Βουλή: «Tα μηνύματα είναι τόσο θετικά που ακόμα και ανησυχία προκαλούν» και πως είναι «πολύ καλά για να είναι αληθινά». Χαρακτηριστική ήταν η φράση του ότι «είναι τόσο θετικά που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα».

Σημείωσε επίσης ότι εφόσον κλείσει η αξιολόγηση, θα έρθει επενδυτικό τσουνάμι και ότι η δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα γίνει ενδεχομένως και μέσα στο καλοκαίρι.