Αγρίνιο: Μάχη με τις λάσπες και οργή για τα ρέματα

katastrofi-sykia-zevgaraki-1

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Πέτρες και λάσπες παντού, οχήματα της ΕΜΑΚ του Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα, μηχανήματα που καθαρίζουν, η ΔΕΗ, η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και οι κάτοικοι με την υγρασία να τρυπάει τα κόκαλα με φτυάρια και σκούπες προσπαθούν να καθαρίσουν.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr  το σχολείο στο Ζευγαράκι θα μείνει κλειστό γιατί είναι πλημμυρισμένο με λάσπες .

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ευτύχημα που δεν θρηνήθηκαν θύματα και πολλοί κάτοικοι που μίλησαν στο agriniopress.gr σημείωσαν πως τα ρέματα του χωριού απαιτούσαν μια συνολική διευθέτηση και μελέτη , ώστε να σταματήσουν να αποτελούν μια μόνιμη απειλή. Άλλωστε μόλις πριν λίγες μέρες, στο Ζευγαράκι υπήρχαν και πάλι πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι καταστροφές είναι μεγάλες και υπολογίζεται πως ίσως ξεπερνούν τα 100 τα νοικοκυριά που έχουν υποστεί καταστροφές.

Ξεκίνησαν από χθες οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, στην Αιτωλοακαρνανία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, σε αρδευτικά δίκτυα, σε γέφυρες και σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Στην περιοχή σήμερα και ο Πάνος Σκουρλέτης

Τεχνικά κλιμάκια άρχισαν να καταγράφουν ζημιές στην πόλη του Αγρινίου και στις κοινότητες Ζευγαράκι, Κλεισορρεύματα, Παναιτώλιο, Παραβόλα, Καινούργιο, Κυρά Βγένα, Τραγάνα και Παλαιοκαρυά του δήμου Αγρινίου.

Παράλληλα, λειτουργεί στο Αγρίνιο γραφείο για την παραλαβή αιτημάτων από πολίτες που αφορούν καταγραφές ζημιών.

Ακόμη, από σήμερα Δευτέρα θα ξεκινήσει στο δημαρχείο Μεσολογγίου η παραλαβή αιτήσεων καταγραφής ζημιών πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων πολιτών που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σήμερα θα βρεθεί στην πληγείσα από την κακοκαιρία Αιτωλοακαρνανία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα και τους Δημάρχους του νομού, προκειμένου να ενημερωθεί για την συνολική κατάσταση στην περιοχή και τις ανάγκες που έχουν ανακύψει.